Blogarchief

Blogarchief

Zoeken in deze blog

dinsdag 26 september 2017

NFF 2017 VIP CarService

 blog door: Stijn Gabeler
Stichting GODOGOOD / Online journalist.

volgen / leeslijstAls je als vrijwilliger bij de CarService werkt krijg je de kans om veel mensen te ontmoeten.
Deze week kreeg ik de mogelijkheid om weer eens chauffeur te zijn en tevens een mooie kans om weer eens in een prachtige auto te kunnen rijden. De Citroën dealer die het NFF sponsort levert mooie wagens. Zo mocht ik in de Ds4 en de Ds5 rijden. 2 prachtige auto's, waarbij de Ds4 een automaat was, dus heerlijk lui niet hoeven schakelen. Echter de Ds5 met 6 versnellingen is een heerlijke wagen om in te rijden en word gebruikt als VIP Shuttle wagen, voor acteurs en actrices die van en  naar Schiphol gehaald of gebracht mogen worden. even geen namen schrijven nu, want dan valt het bloggen nogal om naar een roddel-pagina

Mijn 1e rit is een bekende Nederlandstalige (Marokkaanse) soap en film acteur die in Amsterdam woont met zijn gezin,. En omdat ik mijzelf als online journalist profileer beschrijf ik alleen de feiten en vertel ik alleen verhalen die er echt toe doen.
Een leuke rit richting zeeburg, waar ik ruim optijd aankom.

De acteur is een aardige man die buiten de box denkt en in een rode broek en wit shirt naar de auto komt met een rood jasje op een hangertje. De acteur woont met zijn vrouw en 2 dochters in Amsterdam en naast het acteren beheert hij nog een eigen bedrijf wat zich richt op interieur verbouwingen. Bewonderingswaardig dus.

Een leuk gesprek en voordat ik het weet zijn we in Utrecht.
De bestemming was de schouwburg waar een film-vertoning (premiere) zou gaan plaats vinden, maar omdat we nog ruim optijd zijn zet ik de acteur af in het centrum van Utrecht vlak voor een restaurantje waar hij met een vriend heeft afgesproken via whatsapp.

Ik geniet van een expresso bij de StayOkay en ga daarna richting de Kinepolis, de nieuwste bioscoop die vlak naast de jaarbeurs is gebouwd. De auto kan ik vlak voor de deur kwijt, maar voordat ik bij de Kinepolis aan kom moet ik eerst een rondje om de jaarbeur, want bij het station is alles afgesloten en ondanks het feit dat ik achter een auto van handhaving aan rijdt, krijg ik geen doorgang en maak ik dus een klein ommetje.

In de Kinepolis is een 2,5 uur durende sessie met uitleg over de nieuwste 3d Game die na 7 jaar nu eindelijk op de markt is. De makers vertellen hoe dit is ontstaan, wie het gezicht, de stem, het haarmodel was en  de fysieke torso. Een karakter in een game is gewoon opgebouwd door bouwstenen vanuit perfecties van echte mensen. Leuk om dit te weten, maar ook een beetje raar.
Nu snap ik opeens dat de GAME industrie eigenlijk een steeds grotere markt heeft ingenomen en dat de filmindustrie van vroeger vervangen is door de wereld van animaties, 3d, 360 graden film en allerlei verschillende fictie scenario's.

De laatste 30 minuten van deze sessie zijn best interessant, toch mooi dat ik precies dat mag meemaken. Dan is het eindelijk tijd om weer te rijden, de auto stond nog te knipperen voor de deur,...
Er stappen 4 mensen uit vanuit de GAME industrie, een bos bloemen in de achterbak en 3 mensen op de achterbank en 1 naast mij. We rijden naar Amsterdam, waar ik via de Sarphatiestraat naar de Herengracht rijdt en eindig vlakbij de Haarlemmerweg, waar ik met een lege auto richting Alkmaar rijd.


De volgende dag is mijn 3e ritje, een filmmaker uit Ijsland met een mooi verhaal.
Opeens praten we over zijn belevingswereld, de wereld die zich te veel bezig houd met drugs en drank en roken,.. de wilskracht en daadkracht om te kunnen stoppen, inzichten voor het leven.

Helaas moet ik aan het eind van de 23e de Ds4 in de garage zetten en met de trein terug naar Alkmaar, waar ik rond 0:00 eindelijk thuis ben en nog een kort stukje blog.

Op Zondag de 24 had ik een dag vrij gepland om 5 films te kunnen zien tijdens de :17e Pathe Pac Festival, ook een jaarlijks dingetje voor mij, want elk jaar zie ik ongeveer 200 tot 250 films bij Pathe en bezoek ik 3 of 4 x per jaar de Pathe Pac dagen. 
De 5 films die ik zie zijn van vermoeiend naar schitterend en uiteindelijk zelfs spectaculair en spannend.
#Loveless 10:30 - 12:35
Lunchpauze
#YouWereNeverReallyHere 13:40 - 15:10
#TheGlassCastle 15:25 - 17:30
Dinerpauze
#Stronger 19:00 - 20:55
#GoodTime 21:10 - 22:50


Dan krijg ik opeens een dagje vrij en zie ik de mogelijkheid om met mijn pas op maandag de 25e September 5 korte DocuFilms te zien bij het Louis Hartlooper Complex. In de avond bekijk ik nog een heerlijke Hollywood film in de Cinemec ( Kingsmen deel 2)


Het is de 26e, mijn dienst begint in de middag, dus ik kan rustig nog even de auto van mijn vrijwilligerswerk wat ik op donderdag doe voor 112 nieuws alarmeringen ophalen bij de Opeldealer. Deze auto moest nagekeken worden omdat die continu uitvalt. Het repararen blijkt een te dure grap te zijn.
Eenmaal vanaf Alkmaar naar Utrecht met de trein, kom ik bij de Stay Okay, waar ik het verblijdende bericht krijg dat ik in de Ds5 mag rijden.
Mijn 1e ritje is erg kort, vanaf JansVeld naar de Schouwburg en dan naar het station  Utrecht en weer terug naar JansVeld, om even een expresso te drinken bij de StayOkay en een naambordje op te halen die ik mag vasthouden bij het meetingpoint op Schiphol. De naam van een acteur waarvan ik meerdere films heb gezien, Een bekroonde man die als VIP behandeld mag worden. Ik dacht om 16u bij Schiphol te moeten zijn dus vertrek ruim optijd, De navigatie staat echter helemaal verkeerd en stuurd mij richting Rotterdam, hierdoor rijdt ik vele kilometers om, maar kom om 15:00 al bij Schiphol in de buurt, waar ik nog even snel tank bij het tankstation waarvan de NFF als organisatie handige tankpassen heeft die prima werken. Eerst zoek ik nog een plek voor de deur, en omdat ik een VIP Shuttle wagen rijdt mag ik op de taxistandplaats wachten en kan dus door de poortjes rijden tot boven bij de vertrekhallen. Een handige plek omdat je dan vanaf het meetingpoint in een korte wandeling naar boven zo bij de auto kan zijn. Echter wacht ik vanaf 15:45 tot 17:30 bij het meeting-point en kom er rond 17:20 achter dat dit mijn pick-up tijd zou zijn. Nog even wachten dus, want de acteur dient met het vliegtuig vanuit Marokko te komen. Rond 17:55 vraag ik aan het productie-team van de CarService of de acteur ook een sms berichtje kan ontvangen om te weten dat hij bij het meetingpoint in de hal verwacht word en niet bij de arrivals. Tussen 17:00 kwam er een man uit Mali naar mij toe die al ruim 2 uur wachte op zijn chauffeur, die na 2 x bellen en 1x sms-en mij uiteindelijk terug belde en erachter kwam dat zijn gast bij het meetingpoint stond te wachten en hijzelf al bijna 2 uur bij de arrivals stond. Hoe grappig het leven kan lopen. Gelukkig heb ik dus tijdens het wachten nog een goede daad verricht.
Lachend en zeer vrolijk komt de acteur naar mij toe, Ik ben blij, opgelucht en zeer vrolijk om de man te zien, die met 2 koffers en een tas achter mij aanloopt. Ik pak 1 koffer, maar krijg van hem de kleinste, want hij ziet dit als normaal om zijn eigen spullen te dragen. We gaan snel naar boven.
In de auto ontstaat een serieus en open gesprek. Ik ben geinteresseerd in zijn leven, zijn gezinsstructuur en de manier hoe hij naar dingen kijkt. Hij verteld dat hij naast het acteren ook aan het schrijven is en nu zelfstandig aan een script werkt. Een prachtig verhaal, waarvan ik nu natuurlijk niks kan vertellen, maar de moeite waard voor een verfilming. We praten over Afrika, Europa, .. eigenlijk over van alles. Binnen 1 uur zijn we in Utrecht en staat de acteur bij zijn hotel.
Ik ga voldaan maar ook een beetje moe richting Neude, StayOkay en krijg nog een dinerbon.
Een heerlijke maaltijd met een tonic met citroen en een lekker toetje toe.
Daarna breng ik de vergunning naar het kantoor en rijdt ik zelf naar Alkmaar.

Ik blog, upload nog een filmpje naar Vimeo, en ga daarna nog even heerlijk googlen ivm de planning van morgen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

socialclub Den Haag of eigenlijk A-Sociale Club Den Haag

Er zijn zoveel momenten in het leven ... en sommige zijn confrontaties. Vandaag bijvoorbeeld, een confrontatie met de SocialClub Den Haag ,...

populair