Blogarchief

Blogarchief

Zoeken in deze blog

dinsdag 3 oktober 2017

socialclub Den Haag of eigenlijk A-Sociale Club Den Haag

Er zijn zoveel momenten in het leven ... en sommige zijn confrontaties.
Vandaag bijvoorbeeld, een confrontatie met de SocialClub Den Haag, of mag ik eigenlijk zeggen A-Sociale Club Den Haag, want de uitnodiging die ik had gekregen bleek opeens niet meer geldig, terwijl ze me vanuit de organisatie kennen als blogger, vlogger en oprichter van Stichting GODOGOOD - online journalist.

Als journalist is het vaker lastig om je punt te maken, want als je niet gewenst bent dan ben je gewoon niet welkom, maar als je een uitnodiging via de mail ontvangen hebt dan verwacht je dat je welkom bent.

Echter toen ik vandaag bij de Social Club in Den Haag op de meetup kwam op de locatie Spaces in Den Haag, kreeg ik direkt het bericht dat ik niet mocht filmen.
Het idee dat je als vrije pers en als journalist je eigen verhaal wilt kunnen blijven vertellen en jouw waarnemingen en waarheden tijdens een evenement iets waard kan zijn voor de mensheid is een illussie, want bij organisaties zoals deze ben je welkom of je bent het niet.

Ik heb de afgelopen 2 jaar de meetups bezocht en de pitches gezien en fragmenten gefilmd.
Via Youtube maak ik registraties van evenementen, maar doe ik ook interviews met mensen zodat zij hun verhaal kunnen vertellen.

Gelukkig ging ik vandaag niet alleen voor de Social Club Den Haag naar de stad Den Haag, want een ritje met de trein vanaf Alkmaar duurt al gauw 1,5 uur en heen en terug is dat toch ruim 3 uur van je dag. Als je dan ook nog voor een dichte deur staat dan is dat een flinke teleurstelling.

Maar wat is er gebeurd? Ze hebben mijn filmpjes van afgelopen jaren gezien, maar vonden dat ik mijn logo en naam niet zoveel in beeld had mogen zetten.
Terwijl ik gratis film en als vrije pers mij probeer te bewegen en werk vanuit eigen stichting is het lastig om groter te worden als mensen het je niet gunnen en je afrekenen op je professionaliteit.

Vroeger had ik nog geen inzicht in hoe je een filmpje kan maken en nogsteeds denk ik dat ik veel kan leren, maar als men je als vrije pers en journalist al niet meer toelaat, dan kan je helemaal niks.

Echter kreeg ik de kans om zonder te filmen wel aanwezig te zijn, maar dan moest ik wel even 15 Euro betalen. Wat voor mij veel geld is, want ik leef van een minimum en verdien bijna nooit iets met mijn producties.

Hoe kan ik het zeggen,... eigenlijk voel ik me gewoon niet gehoord.
Heb ze verteld dat ik leef van een Wajong Uitkering en dat ik mijn best doe als journalist om er iets van te maken, maar dat ik geen geld heb voor dergelijke evenementen en mij dus aanmeld als journalist en vrije pers, zodat ik kan filmen, fotograferen en eventueel mensen kan interviewen in beeld en geluid.

De SocialClubDenHaag.nl ziet dat niet zo.
Ze vinden dat ik het beter had moeten regelen en zijn van mening dat ik de filmpjes die ik heb gemaakt in een eerder stadium beter had kunnen maken.

Zonder budget en enige beloning geef ik ze toch eigenlijk vrije publiciteit.
Maar echt positief kan ik het niet maken, want na 16:00 ben ik maar weg gegaan, want het was duidelijk dat ze mij er liever niet bij wilden hebben.

Op mijn voicemail hoor ik nog een bericht van het NFF, die mij ook even zeggen dat ik een filmpje op youtube niet had mogen zetten en dat die offlline moet. Of ik even contact op wil nemen en dit kan regelen.

Ik denk het niet, het zijn beelden van momenten in mijn leven en ik ben vrij om te filmen en te publiceren. Ik ben geen stalker, geen pestvlogger, en zeker geen crimineel die anderen in een verkeerd daglicht probeert te zetten voor hits, likes en fame and fortune.

Nee, ik doe er niet aan mee... en laat me niet commanderen.
Natuurlijk kan men mij weg sturen en zeggen dat ik niet welkom ben, maar dan krijg je wel een artikeltje van mij zoals deze. Want journalistiek gaat over de waarheid, de feiten, de beleving van persoon tot persoon.  A-sociaal is het als je iemand uitnodigt via mail en achteraf gaat zeggen dat die persoon niet welkom is en zeker niet mag filmen.

Succes verder met julie A-sociale gedrag.

Mij krijg je er niet meer mee terug.

Groetjes van online journalist,
Stijn Gabeler
Stichting GODOGOOD
WieWaarWat.TV


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

socialclub Den Haag of eigenlijk A-Sociale Club Den Haag

Er zijn zoveel momenten in het leven ... en sommige zijn confrontaties. Vandaag bijvoorbeeld, een confrontatie met de SocialClub Den Haag ,...

populair