Blogarchief

Blogarchief

Zoeken in deze blog

maandag 11 september 2017

weekendje films kijken

PraatNederlands.nl / WieWaarWat.TV / Filmklusjes.nl / Stichting GODOGOOD 

Dit weekend heb ik weer diverse films gezien.

Maudie, het waargebeurde verhaal van een arme maar zeer liefdevolle en getalenteerde vrouw die uiteindelijk een bekende schilder is geworden ... gezien in het Filmhuis Alkmaar tijdens een gratis voorstelling vanwegen de kunsttotdenacht.nl aktie 

The Beguiled, een verhaal over een meisjesschool-huis tijdens de Amerikaanse burger oorlog.
Soldaat (Korporaal McBurney) en in deze film dus duidelijk de slechterik word gespeeld door groot acteur Colin Farrell, samen met de vrouwelijke cast zoals Nicole Kidman en Kirsten Dunst, maar ook schoonheid Elle Fanning en schattige Oona Laurence, maar ook Angourie Rice en Emma Howard is deze film een topper met een spannend verhaal. Zeker de moeite waard voor een regenachtige zondag of zaterdag ochtend.

Girls Trip, een hilarische comedy voor volwassenen met veel sexueel getinte grapjes en een paar schokkende beelden voor kinderen. Zeker geen kleuter film.
De 4 vrouwen die na jaren weer eens samen een uitstapje maken verliezen hun controle over het leven en geven elkaar toe hoe ze het in de afgelopen jaren hun vriendschap hebben verwaarloosd ..

IT - the movie, film na het boek van IT, geschreven door Stephen King
een horror met vele dramatische momenten, kinderen die waanbeelden krijgen en achtervolgd worden door een clown en zijn transformaties richting hun angsten.
Het verhaal gaat over een dorpje wat boventallige vermissingen van kinderen en volwassenen kent.

Die Gotliche Ordnung, gaat over Nora en de emancipatie voor vrouwen en de opstand van de vrouwen in een dorpje in Zwitserland.

Spaak, een waargebeurd verhaal over wielrenner Luuk Meijer, die opgepakt is na een drugs transport door pillen te smokkelen in een fiets.


zie ook : http://www.paulrood.nl/
Hoofdpersoon Luuk Meijer (Tim Douwsma) is een talentvol baanwielrenner en bovendien ook nog een geniale scheikundestudent. Hij experimenteert veelvuldig met zelfgemaakte drugs. Samen met zijn vriendin Vanessa (Saskia Elise) maakt hij wilde plannen om snel geld te verdienen. Hij wil net zo succesvol in zaken worden als zijn vader (Raymond Thiry). Zijn beste maatje Angela (Valerie Pos) kan zijn keuzes echter maar moeilijk accepteren.
Luuk krijgt de tip om zijn zelfgeproduceerde pretpilletjes naar Scandinavië te smokkelen. Zijn oude wielrencoach Dieter (Aart Staartjes) geeft hem onbedoeld een voorschot om de ‘Black Bitch’ te maken in zijn eigen lab. De smokkelpoging mislukt echter volledig en Luuk verdwijnt in een Zweedse cel.
Met Jurgen (Jack Wouterse), die ook afkomstig is uit Nederland, zet hij een ingenieuze ontsnapping op touw. Luuk besluit een wekenlange fietstocht terug naar Nederland te maken. Interpol zet Luuk op de lijst van gezochte criminelen, terwijl Luuk de een na de andere baanwielrenwedstrijd wint in Nederland. Hier is hij veilig, omdat er geen uitleveringsverdrag met Zweden is vastgesteld.
Dieter wil echter dat Luuk naar de Olympische Spelen gaat, maar hiervoor moet hij de grens over… Luuk krijgt het advies om zijn straf alsnog uit te zitten. Hij twijfelt. Loopt zijn leven alsnog spaak?

Spaak is in ontwikkeling i.s.m. DeFilmambassade.
Spaak is een anti drugs/fiets drama naar de waargebeurde bestseller ‘Groot Verzet’ van Paul Rood.


gepland staat op 21:00 16 Oktober 2017 bij Tushinski:
The mountain between us

PAC Festival /10:30-23:15 Zaterdag 24 September 2017 in Tushinski.
Zaal 1, Rij 12, Stoel 13 /Rang Stalles


PraatNederlands.nl / WieWaarWat.TV / Filmklusjes.nl / Stichting GODOGOOD My biography

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

socialclub Den Haag of eigenlijk A-Sociale Club Den Haag

Er zijn zoveel momenten in het leven ... en sommige zijn confrontaties. Vandaag bijvoorbeeld, een confrontatie met de SocialClub Den Haag ,...

populair

Bijdragers